Hej där och här har jag startat ännu en ny blogg…
Saker och ting förändras, under många många år var matlagningen den stora pelaren i mitt liv. Nu är det inte så längre, nu står jag utanfär och tittar, har en tå kvar i matlagningen. Mitt fokus ligger på utveckling, av mig, deltagare och verksamheten.
Ledarskap och utvekling har funnits med mig i många år, den som öppnade dörren till “självinsikt” var en lärare som hetet Roland.
Jag har insett att jag mår som bäst när jag är medveten om vad som händer och att jag kan hitta små guldkorn i alla olika saker som jag upplever.
Jag har 2 saker som jag försöker göra varje dag, den första är att lära mig något nytt varje dag, den andra är att tänka på något som jag är tacksam för just den dagen.
Att lära sig något nytt behöver inte vara en stor sak, det räcker med en ny kunskap.
I fredags lärde jag mig att den svenska ambassaden i Egypen är stängd för Syrier.
På tisdag efter ett möte med UD hoppas jag att den kunskapen ser annorlunda ut.

Jag upplever att jag lever i 2 världar, den som är utanför mig, runt omkring mig, och den som är min insida.
Dessa två sitter ihop och det som händer i den ena ger svallvågor i den andra.
Det är ju inte så att det alltid är positiva saker, men om jag är medveten om det så kommer jag kunna lära mig saker av det som skulle kunna vara bara negativa och det blir då något positivt.
Har jag tappar er nu??

Detta är precis den typen av diskussion som jag menar, jag påbörjar en tanken, låter tankarna snurra runt och ut i fingrarna så de smattrar på tangenterna, ser vart de tar mig. När jag är klar är det inte självklart att jag är kvar vid ämnet, men då är det en diskussion som har tagit mig dit där jag står när jag avlutar.

Jag har så mycket jag vill skriva om,men nu ska jag avsluta detta och leta mig in i djungeln som heter Youtube och dela med mig av några fantastiska filmer.

Tack för er tid!!